Lliurament eines de treball a Managua

 

El projecte RESSOC d'Emprenedoria Social i Eco Gestiò de Residus Urbans, en col·laboració amb l'Alcaldia de Managua, va lliurar eines de treball i equips de protecció personal a treballadors de cinc cooperatives dedicades a la recol·lecció i classificació de residus sòlids en el Districte VII de la capital.

Aquest lliurament, va ser presidida per la vice-alcaldesa de Managua, Reyna Roda Alvarado, que va expressar la voluntat política del Govern per millorar les condicions de vida de les persones que es dediquen a aquesta tasca de manera informal i va fer una crida perquè tots es vagin involucrant poc a poc en anar restituint els drets dels ciutadans.

Així mateix, va agrair la cooperació dels governs internacionals, en aquest cas el de la Comunitat Europea, per la confiança dipositada en aquesta Administració local. Per la seva banda, el senyor Bertoldo López, representant de les cooperatives beneficiades, es va mostrar satisfet per tot el suport brindat tant del govern municipal com de la cooperació europea.

El projecte RESSOC es va iniciar l'any 2010 i es té previst la seva finalització el mes de juny de 2013, en una primera fase va néixer amb l'objectiu d'eliminar i controlar els abocadors il·legals d'aquest Districte, avui té com a fi, formalitzar l'activitat de recollida d'escombraries en aquelles persones que es dediquen a aquesta tasca, així com generar llocs de treball i contribuir a la millora en el tractament dels residus sòlids urbans.

El lliurament d'eines consistir en pales, piquetes, escombres, matxets, barrils, carretons, uniformes (pantalons, camisa i botes), equips de protecció com mascaretes, guants, gorres i armilles de seguretat. Així mateix, se'ls brinda assessoria tècnica i tallers de formació en temes de superació personal i lideratge. El projecte copmta amb una inversió de 299.000 euros, finançats per la Comunitat Europea i el municipi de Managua.